perjantai 25. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen 2014 mökillä

Vertailuvia pääsiäisen aikaan 2013 saaressa:

Viime vuonna vietimme jäällä paljon aikaa: potkimme pallolla ja heittelimme frisbeetä. Oikaisimme jään yli, mikä lyhensi matkaa puiden kaatopaikalle vähintään puolella. Tuuri eli vuoromoottorialus jätti meidät jäälle, josta kävelimme kantamuksinemme ensin tuurin laiturille ja siitä toiselle puolelle saarta.

Tänä vuonna vene laskettiin vesille pääsiäistä edeltävänä keskiviikkona ja pääsimme suoraan mökille kun vedet olivat kaikki vapaat lukuunottamatta muutamaa yksinäistä pientä jäälauttaa. Aurinko paistoi yhtä lailla koko pääsiäisen tänä vuonna kuin viime vuonnakin.

Viikko 35+5
Huh! Tonttu näyttää kuvassa kohtuullisen isolta, mutta taitaapi olla ihan muutama paita päällekkäin. Pääsiäinen mökillä oli todella lämmin, mutta auringon laskiessa tuli kylmä. Mökillä ovat myös hyttyset heränneet ja kaksi punkkia ilmestyneet jo tähän aikaan.

Trimmattu Lagotto
Nyt kun vielä riitti pääsiäisenä puhtiakin niin päätin kyniä Pyryn kunnolla. Viikonloppuna jos niitä punkkeja sattuu ilmestymään niin tästä lyhyemmsästä mallista ne ainakin löytää. Tonttu vie sen verran voimia, ettei toista tilaisuutta trimmata ehkä ihan heti tule niin oli hyvä hoitaa tämäkin tehtävä alta pois. Meidän perheen Isäntä on nimittäin saannut trimmauskiellon erään hyvin omaperäisen leikkauksen takia. Pyryn trimmaus on siis Emännän tehtävä olin sitten raskaan tai en.

Laskettuun aikaan on vielä 25 päivää eli viikonlopun tulisi sujua mökillä vielä ihan moitteettomasti. Onhan mökkinaapurina kätilö jos oikein hätä tulee, mutta epäilen vahvasti. Väsymys on kova, mutta raitis ilma tekee hyvää. Selkäkin kipuilee vain jos on kovin kauan paikoillaan. Ruokakin maistuu paremmin kuin hyvin.

Ainoa "ongelma" tässä kohtaa mökillä on vain kaivoveden tutkimattomuus. Tarkoitus on viedä kaivosta vesinäytteet analysoitavaksi vielä kevään aikana, mutta ennen on vietävä mökille tarpeellinen määrä puhdasta juomavettä. Kaivovesi voi sisältää nimittäin mangaania, mikä voi jo raskauden aikana vaikuttaa haitallisesti kehittyvään lapseen. Tässä linkki asiasta kiinnostuneille: THL: Mangaani on terveysriski juomavedessä

Nyt pakkaamaan viikonloppua varten: luvassa haravoimista, puiden ja pensaiden leikkuuta, saunomista ja lenkkeilyä Pyryn kanssa eli rentoutumista ja aivotoiminnan nollaamista puutarhatöiden avulla, mitä nyt maha antaa myöten mullassa kyykkiä.

Aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti