tiistai 6. toukokuuta 2014

38+0

Viikot taas täynnä. Ennen joka tiistai iso riemuhuuto viikkojen täyttymiselle. Nyt se on vaan yksi fakta muiden joukossa. Olen TODELLA malttamaton, mutta minkä sitä luonteellensa voi.

Viikonloppu meni kotona lähinnä laiskotellessa. Ilma oli niin surkea, että ikkunat jäi pesemättä ja olo oli muutenkin todellä synkeä. Sama olo tuntui jatkuvan eliseen iltapäivään kunnes tapahtui ihme: sain jostain energiapiikin ja kodin pyykkihuollon kuntoon!

Aamuinen neuvolakäynti oli myös iloinen yllätys. Moni tässä vaiheessa raskaana oleva toverini huokaileekin, että nyt riittää turhat höpinät neuvolassa ja käytäisi vaan itse asiaan! Turhauttavaa ravata neuvolassa kuuntelemassa jorinoita siitä kuinka se sieltä kohta tulee ja "maltti on valttia". Tänään kuitenkin käynti oli reipas ja sujuva! Turhat jorinat jätettiin pois ja hoidettiin mittaukset.

  • Paino oli tippunut 400grammaa viikonlopun laiskotteluista huolimatta. Mieletöntä! Miten se voi taas tippua? Tämä on siis vain iloinen asia, kun Tonttu voi kuitenkin edelleen hyvin. 
  • Tonttu on siro, mutta hyvin käyrällä vielä. Liikkeet ovat voimakkaita edelleen ja pää on hyvin kiinnittynyt sekä maha hieman laskeutunut.
  • Sukkapuikkopistokset (raskaana olevat/olleet toverini tuntevat termin) enteilevät hyvin synnytyksen lähestymistä.
Hankinnoissa ollaan myös edistytty sen verran, että mökille löytyivät sopivat vaunut. Tarkoituksena oli alunperin etsiä vain kaupunkivaunujen ratas-, vaunu- ja kaukalo-osiin sopiva runko, koska meillä kaupunkivaunuissa kaikki kolme osaa ovat helposti rungosta irrotettavissa ja kiinnitettävissä, jolloin vain Tonttu matkustaisi esimerkiksi kaukalossa veneeseen ja sieltä saaressa suoraan rattaiden runkoon kiinni, mutta ne olisivat kustantaneet aivan liikaa. Päätimme suoraan ostaa käytettyinä siis mökille sopivat ilmakumirenkaiset vaunut, joissa kuosi kestää lenkit metsäpoluilla eikä haittaa jos pihkaa vähän vaunuihin jää kiinni kunhan sisältä ovat siistit ja Tontulla mukava olla. Vaunut löytyivät todella edullisesti ja lähdemme hakemaan vaunut tänään pienen matkan päästä.

Isäntää töistä kotiin odotellessa kerkeänkin ottamaan pienet päiväunet, jonka jälkeen kodin valmistaminen Tonttua varten jatkuu.

Aurinkoista päivää kaikille (ainakin täällä etelän suunnalla)! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti