keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Sadesäässä mökillä


Vihdoin on kirsikkapuu paikallaan ja ajoitus aivan oikea! Sadekaan ei haitannut puutalkoita ja saimme puut halki, poikki ja pinoon. Ei huolta puiden loppumisesta kesken mökkikauden kuten muutamana vuonna on ollut mökkiremontin viedessä aikaa puutalkoilta. Pikkutonttukin pääsi kottikärrikyydillä hakemaan halkoja pinosta ja viihtyi ulkona taas yllättävän hienosti eikä pieni sadekaan menoa haitannut. Kyllä Tontusta saarelainen tehdään!

Puun juurellaItse sain taas tehtyä omia hommia eteenpäin. Tärkeimmät kukkapenkit pääosin kitketty sekä kukkapusikoiden paikkoja vaihdetty järkevämmiksi. Piha on vaan niin järjettömän iso, että kaikkea, mitä haluasin en saa tehtyä. Viihtyisin kuokkimassa ja kyykkimässä vaikka koko kesän, mutta aika ei vaan riitä ja rajat on laitettava johonkin.

Priorisoin jälleen näin:
1. puut (jottei mies joudu yksin puusavottaa hoitamaan
2. hyötykasvit

Olen istuttanut tässä muutamien vuosien varrella marjapensaita, laajentanut mansikkamaata, hoitanut vanhaa omenapuuta ja jälleen saimme yhden puun lisää. Syksyllä käymme sienestämässä ja keräämässä marjoja. En malta odottaa, jotta voin Tontulle opettaa, mistä ruokamme saamme. Se vaan tuntuu niin hyvältä. Oman maan mansikat ovat muuten erinomaisia!Taisin aikaisemmin kirjoittaa punkeista. Otan tähän jälleen yhden ystävämme lisää: kusiaiset (opin tässä samalla, että kusiaisten oikea nimitys on siloviholainen). Näitä löytyi nimittäin lisää MANSIKKAMAALTA! Näitä löytyy useita rykelmiä ainakin yhdellä puolella pihaa. Tekisi mieli laittaa tähän muutama valittu sana näistä kuusijalkaisista. Millä voimme häätää nämä pois? Myrkyt ovat poisluettu, sillä Tonttu sekä muut lapset tepastelevat näillä alueilla sekä maistelevat pihan erinäisiä antimia. Erästä palstaa luettuani jäivät vaihtoehdoiksi kiehuva vesi, suola ja tietyt mehutiivisteet. Mitä uskoa? Parempi selvittää tätä asiaa tarkemmin ennen kuin uhraan kukkapenkit ja pensaat.

Näillä mennään kesään. Menee muutama viikko kun taas päästään mökille Tontun kanssa. Syntymäpäivät vietetään tässä välissä, joten ei meiltä tekemistä puutu. Siispä kevätsiivouksen pariin kotona pienen "apurin" kanssa!

Aurinkoisia päiviä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti