maanantai 4. toukokuuta 2015

Väsyttää, ei väsytä, väsyttää

"Illan virkku, aamun torkku, se tapa talon hävittää"

Raskausaikana rupesin valvomaan, sillä tunnustelin kanssamatkustajan liikkeitä. Liikkeet tuntuivat illalla parhaiten. Pidin siitä ja samalla minulla saattoi olla kännykkä kädessä, jolla selasin ties mitä! Sama jatkui tytön ollessa pieni kun imetin pitkin yötä, iltaisin varsinkin pitkiä pätkiä. Näin se rytmi muuttui aamuvirkuksta illan virkuksi.

Nykyään tytön ollessa lähemmäs vuoden ikäinen alan iltaisin yhdeksän jälkeen väsyä. Silti hommia saattaa kuitenkin olla vielä tehtävänä tytön mennessä nukkumaan. Hoidan tytön iltapalatiskit koneeseen, pyyhin pöydät ja laitan meille syötävää. Väsyttää, mutta jokin minussa ei anna periksi. Nyt saan tehtyä nämä hommat pois alta. Jäämme katsomaan televisiota ja siihen jääkin koukkuun. Kello näyttää nopeasti 24. Tämäkö on niin sanottua sitä hyvää omaa aikaa? En tiedä enää siitä.

Olen aamuisin ollut hyvin väsynyt. Tyttö herää 6-7 välissä, jonka jälkeen imetän tytön vielä sängyssä (lisäaikaa pienille torkuille). Kun tyttö on syönyt, hän käy pyörimään sängyssä ja vaatimaan sängystä alas touhujen pariin. Laskenkin tytön alas leikkimään, sillä mies herää samoihin aikoihin töihin valmistautumaan ja katsoo samalla tyttöä. Tämän ajan torkun kunnes herään miehen lähtiessä käyttämään koiran ulkona ja rupeamme tytön kanssa aamutoimiin. Minulla kestää jonkun aikaa herätä kunnolla, mutta tytön hoidan joka tapauksessa kunnialla. Rakas on niin mielettömän energinen ja aurinkoinen heti aamusta.

Joka aamu mietin: "Tänään nukun päiväunet samaan aikaan tytön kanssa." Ja mitä käy JOKA KERTA. "Nyt vähän tuntuu, etten jaksa tehdä hommia, taitaakin olla KAHVIN AIKA." Taas täyttä höyryä eteenpäin. Kahvi on muuten hyvää ja arjen pelastus ja se oikea oma aika, jolloin annan aikaa omille ajatuksille ja omille jutuille kuten nyt!

Tänä aamuna mies kuitenkin ärähti. Hänen piti lähteä käyttämään koiraa ja minä en ollut saanut itseäni vielä ylös.

HERÄTYS!

Tänään klo. 21 sänkyyn tuli uni tai ei. Kännykkä olohuoneeseen ja kirja vaikka käteen (varma nukahtamiskeino minulle). Tästä on tultava loppu! Näin ollen pitäisi saada vähintää 8 tunnin unet, jotta herään virkeämpänä aamulla. 

Huomenna toivon sanovani: Oikein aurinkoista ja virkeää huomenta! 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti