keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Lähellä

Hug a bub

Raskaana ollessani päätin kantaa vauvaa paljon. Uskoin siitä olevan hyötyä kodin askareita tehdessä, koiran kanssa lenkillä ja mikä parasta: olla tosi lähellä.

Olen tutustunut kolmeen kantovälineeseen. Joista ensimmäinen oli Hug-a-bub. Tämän liinan saimme lainaan miehen työkaverilta. Lainassa olikin varmaan 8kk. Kiitos siitä! Alku oli haastavaa, mikä oli odotettavissakin lukemieni tekstien perusteella. Mikä on oikea asento? Onko tämä nyt varmasti turvallisesti sidottu? Miksei vauva rauhoitu liinaan lainkaan? Kärsivällisesti kotona jatkoin pari päivää harjoituksia, pieniä pätkiä kerrallaan. Kun tunsin löytäväni oikean asennon ja typy tuntui viihtyvän, lähdin liinailemaan koiran kanssa. Ensimmäisen kerran kun typy nukahti liinaan olin aivan haltioitunut! Tyttö oli lähellä, kesällä aivan iholla ja minulla oli kädet vapaat. Liinailu jatkui kotona sisällä sekä ulkona: kaupassa, lenkillä, markkinoilla eli missä vain minne keksin mennä. Liinassa sain myös samalla imetettyä missä vain! Myös mies harjoittelujen jälkeen on päässyt liinailun makuun.

Kylmien kelien tullessa kaipasin toisen vaihtoehdon. Halusin kantaa lasta ulkovaatteiden päällä, sillä kantotakkien ym. hinnat olivat taivaissa ja hukun mieheni vaatteisiin (monihan hyödyntää näitä). Selailin nettiä ja olin kahden vaiheilla: tula tai manduca. Molemmat kantoreppuja. En päässyt kotikaupungissa vielä näitä kokeilemaan ja tällä välin ystäväni antoi minun kokeilla kantoreppua, josta en ollut edes kuullut. Wompat. Ihastuin heti! Tämän haluan, mutta millä hinnalla!?

Jatkoin etsintää. Toivoin löytäväni käytettynä repun. Kotikaupugissa sain silloin lainaksi Manducan. Pidin siitä, mutta silti mielessäni siinti Wompat. Kannettiin miehen kanssa molemmat manducalla vuoroin noin 2-3vk.

Manduca
Bongasin puoleen hintaan käytettynä Wompatin. Kesti kuitenkin noin kuukauden ennen kuin saimme tämän käsiimme. Odottavan aika on pitkä, mutta sen arvoinen! Wompat on nyt ollut käytössä 4kk ja jatkuu. Koko sopii noin 1,5vuotiaaksi ja meillä menee varmasti nyt sinne syksyyn. Vielä kun tyttö alkoi nukkua sisällä päiväunia ovat rattaat jääneet lähes kokonaan parvekkeelle odottamaan käyttöä. Ei reitin suunnittelua ulos lähtiessä, ei selkävaivoja ja nautitaan vain läheisyydestä.

Näitä kolmea kantovälinettä miettiessä valitsisin liinan edelleen alkutaipaleelle ja repun noin kuuden kuukauden tienoille: kaikilla kuitenkin oma makunsa. Suosittelen kaikkia mahdollisia kantovälineitä kuitenkin kokeilemaan ennen hankintaa kärsivällisesti. Ne voivat yllättää positiivisesti!

Wompat (pahoitten huonolaatuista kuvaa)
Nyt wompatin kera leikkipuistoon!

2 kommenttia:

  1. Meillä on ollut Manduca käytössä, tosin nykyään enää vain ulkona retkeillessä. Kantovälineet on kyllä niin näppäriä, olivat etenkin vauva-aikana ahkerassa käytössä :)

    Lastenhuoneenkapina

    VastaaPoista
  2. Näin on! Saa nähdä kuinka käy kun Wompat jää pieneksi. Hankitaanko isompi. En edes käy arvailemaan. Mennään tuntumalla :)

    VastaaPoista