tiistai 21. huhtikuuta 2015

Auringolta suojaan!


Viime kesänä tytön ollessa alle puoli vuotias, suojauduttiin auringolta vaatteilla ja etsittiin lähes aina varjoisa paikka. Ei sen kummempia.

Nyt kun melkein vuoden ikäisen kanssa viihdytään jo pidempiä määriä ulkona tepastellen, kiikkuen ja hiekkaa syöden, pitäisi miettiä, miten lapseni suojaan auringon vaaroilta. En halua olla kovin hysteerinen asian suhteen, mutta tätä on pohdittava nyt mökkikauden alkaessa, sillä veneellä matkatessakin säteet heijastuvat suoran auringonvalon lisäksi merestä ja vaurioittavat rakkaani persikanpehmeää ja vielä niin valkeaa ihoa.

Ainoat "temput" auringon vaaroilta ovat olleet meillä tällä hetkellä vain vaatetus, tietysti vielä näin viileässä kevätsäässä, hattu sekä Ceben aurinkolasit. Nämähän riittävät pitkälle lukuunottamatta nenänpäätä! Aurinkorasvaa siis kaivataan. Luulen, että kätevin tapa on mennä apteekkiin, jossa alansa tuntevat palvelevat tässä rasvojen sekamelskassa.

Mieluisampi asia sen sijaan on tutkia hattuvalikoimia kesän varoiksi, josta luulen miehenikin pitävän suurena kalastajahattujen ystävänä. Pikaisena löydöksenä tässä jo muutamat internetin ihmeellisestä maailmasta:

Mini Rodinin ananakset

Mini Rodinin Mon Tresor
Papun käpylakki
Tarvelistaan merkattu hattu sekä aurinkorasva. Aurinkoista kevätsäätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti