keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Turvallinen tutkimusmatka omalla tontilla pikkuneidille

Jalka alkaa nousta ja neiti alkaa pysyä pystyssä sekä hereillä päiväunien välissä sen verran, että loihditaan mökille leikkipisteitä.

Vauvakeinu: bongasin vauvakeinun, 4€, facebookin kirpputorilta. Toki uusi keinu verottaa vain noin 20€. Silti pysyn terävänä kodinhoidontuen "ansiosta" ja etsin edullista, ehjää ja käytettyä mieluummin. Kunto on hyvä ja narut pitkät (toki tukevaa narua on mökillä aitat  täynnä). Miehellä on jo keinulle paikka kahden valtavan männy välissä, johon hän asentaa kantavan riman. Kuvia asennuksesta seuraa mahdollisesti viikonlopun jälkeen.

Hiekkalaatikko: saimme perhetutulta perinteisen hiekkalaatikon perustusmateriaalit eli ne puiset kehykset. En ole varma sisälsikö paketti muuta, sillä se vietiin syksyllä suoraan mökille aittaan odottamaan kevättä. Paikka niin ikään valittu tarkkaan keskelle mökin touhuja. Hiekkaa on tontti täynnä. Turvahiekan en usko olevan tarpeellista kun maalaisjärki pelaa. Kuka lähtee hiekkaa muutenkaan saarelle tätä varten tuomaan? Hiekkaa?! Suojakankaankin uskon löytyvän aitan kätköistä.

Leikkimökki pihalla jo on. Ikää tällä jo on sekä vaatii jällee hiukan kunnostusta ja siistimistä.

Noin muuten mennään neidin taitojen mukaan tutkien mistä tontti koostuu. Tarkkaillen kevään merkkejä, sisiliskoja metsästäen kiviaidasta ja odottaen onko vielä hyvä ystävämme Rane-rantakäärme on heräillyt uniltaan. Tämä viimeisin ei tosin ole kovin odotettu vaikka Rane itse pelkääkin meitä enemmän kuin me sitä.

Vaaroja tutkimusmatkan varrella tulee mieleen heti yksi epätasaisella maalla opettelemaan kävelevälle neidille. Koirien kuuluu pysyä isännän ja emännän kyljessä niin kaupugissa kuin saaressa. Karvakasamme ei kuitenkaan pysy omalla tontilla vapaana kun lagoton nenä vie päätä pidemmälle. Pyry on ollut mäntyjen väliin viritetyssä vaijerissa, josta lähtee naru. Näin koira on yltänyt hyvin juoksemaan saunan ja mökin väliä kun ikävä tai leikinpuuska yllättää. Itse tällä hetkellä vihaan tätä viritystä kun olen muutamasti suorilta jaloin kaatunut koiran saadessa energiapuuskan ja naru vetänyt jalat alta. Tämä korjataan välittömästi viikonloppuna lyhentämällä narua sekä suunnittelemalla pihaan koira-aitaus. Tämä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan kevään kuluessa. Vinkkejä aitauksen toteuttamiseen otetaan mielellään vastaan?!

Toinen jo koiraankin liittyvä vaara on jo havaittu eli punkit. Pyrystä löytyi viime viikonlopun jälkeen kolme punkkia. Ei suuren suuri saalis, mutta riittää meille.

Toiminta punkkien torjuntaan:

  • Pyry saa tällä viikolla hyväksi todetun korkeintaan 4 viikkoa kerrallaan kestävän kuurin Frontlinea. Paukkauksessa on 3 pipettiä (1pipetti/4vk) ja tämä annostellaan suoraan iholle. Uimaan koira ei saa pariin päivään annostelun jälkeen mennä.
  • Meinasin tämän lisäksi pitää koiran turkin lyhyenä, jotta kiinni jäävät punkit havaitaan nopeammin.
  • Pyryllä on karu kohtalo jäädä sisällä lattialle kun aiemmin saanut olla niin sängyssä kuin sohvalla. Tästä karvakasa ei liiemmin välitä.
  • Ruoho pidetään tietysti lyhyenä
  • Vaatetuksesta sekä punkkitarkastuksista huolehditaan.
  • Meillä on jo puutiaisaivokuumerokotukset otettu ja tyttäremme saa tämän kun on täyttänyt vuoden.
Ei annetta näiden iljetysten kuitenkaan häiritä! Itse en ainakaan malta odottaa viikonloppua halkopinoja kasaten ja pikkuneidin tepastelua pihalla seuratessa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti